Paksi Zoltán

Február első napjai meghozták Tél apóka fehér köntösét a Kárpát – medencébe is. Az égből aláhulló hókristályokká varázsolódott víz már a tisztaság információjával színezi át az utakat, a fákat, a járműveket, s az épületeket is. A gyerekek kitörő örömmel építenek hóembereket, melyek három fehér gömbje a test – lélek – szellem azon tisztaságát, s teljességét idézi, mely a Megváltó születésével, tehát a „téli Napfordulóval” lépésről – lépésre kell, hogy megvalósuljon mindannyiunkban.
Az utak ilyenkor csúszósak, ahogyan a valódi tisztaság útján járó ember is könnyen megcsúszhat a hiábavalóságok tárgyiasult világában. A lábunk elé kell néznünk, meg kell fontolnunk sorsunk következő lépését, hiszen a Vízöntő havában a haladás már a szabadság felé, önnön korlátaink felismerése, és meghaladása felé vezethet.

Ezen az úton segít haladni legújabb kisfilmünk, melyben most kivételesen a bolygók láthatóságára, a planéták látványára helyeztük a hangsúlyt. Évtizedek óta hangsúlyozom, hogy a bolygóknak nem elegendő az asztrológiai jelét ismernünk, hanem a látványa is fontos, mert „az a kép” plusz információt ad az Ég, és a Föld vándorának, tehát nekünk, csillagfejtőknek. Az ősi időkben a csillagok járását tanulónak a meditáció mágikus állapotában lelkével a testből kilépve el kellett repülnie pl. a Szaturnuszra, hogy ne csak értse, hanem érezze is a gyűrűs planétában lakozó varázslatot.
E heti csillagüzenetünkben ezért kicsit több időt töltünk bolygóink közvetlen közelében. A www.asztrozofia.hu –ra kattintva máris megnézheti a következő hét égi üzeneteit, valamint aktuális filmünk alatt megtalálja a 2012-es év első felének átfogó ismertetését is.

Csillagbölcseleti és csillagászati értelemben is jelenleg a Nap a Bak, és a Vízöntő átfedésében vándorol, de a hét végén már kilép a Bak csillagai közül, s a Vízöntőben folytatja útját.
Ez elsősorban azt jelenti, hogy az előttünk álló hét a tisztulásra való felkészülés hete, míg a tényleges testi – lelki – szellemi tisztulás feladatát, avagy lehetőségét majd a következő hét hozza el. Ezt különösen a pollen allergiában szenvedőknek érdemes tudni! A most elkezdett tudatos tisztítással az allergia később jelentősen enyhébben lép fel, majd teljesen el is tűnik.
A www.asztrozofia.hu nyitóoldaláról, a filmek alól INGYENESEN letölthető meditációs hanganyagunk ebben sokat segíthet! Jövő heti hírlevelünkben ezért újra elküldjük azt az írásunkat, melyben az allergia megszüntetésének a lehetőségeiről írunk. Ennek most újra eljött az ideje!

Többen is érdeklődtek, a február végén, a Soter klubban induló „1 éves meditációs kurzusunkról”. Ez lényegében egy út, melyet okkult praxisként, de alkimista beavató gyakorlatsorként is lehet jellemezni.
Ezen az úton a meditáció, mint a tágabb, az „egón túlra” irányuló érzékelés előhívójaként is működik, hogy a jupiteri kiáradás kozmikus élményével gazdagodhasson, s tudatosodhasson a praxis tanulója.
Ám a meditáció ebben a rendszerben nem elegendő. Szükséges a kiáradást követő összehúzó erők megismerése, és uralása. Ezt a koncentráció többlépcsős gyakorlásával fejlesztjük ki, s érjük el. A meditáció az úton való haladáshoz szükséges egyik lábunk, míg a koncentráció, a szükséges másik láb. Mondhatni a meditációt követő koncentráció olyan, mint ahogyan a belégzést követi a kilégzés.
Ahhoz, hogy eredményeket érjünk el ebben a rendszerben szükséges a napi gyakorlás. Ez eleinte csak pár percet vesz igénybe, de később már egyéntől függően ez akár egy, másfél óra is lehet. „Mai, rohanó világunkban” ezt a kurzust csak azoknak javaslom, akik tényleg elszántak arra, hogy napi szinten végezzék az egyre nehezedő gyakorlatokat.

A döntést segítendő, 2012. február 19-én, 19.00 órától tartok ebben a témában előadást a Soter klubban.
Erre az előadásra várom szeretettel azokat az érdeklődőket is, akik a kurzuson nem kívánnak részt venni, de érdekli őket a téma! Az okkult praxis a belső, és a külső teljesség állapotába ébreszti az Ég, és a Föld vándorát.

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél