Tiszta Utak Klub

- a Hatodik találkozó

Kezdődik: 2012. Március, 10. 10 óra

A Hatodik Tiszta Utak Klub egy különleges napra esik - egy tibeti Ünnepnapra.
Bár a Klub teljesen vallás és politikai nézet - független előadókat és előadásokat tart, szervez - mégis úgy gondoltuk jó, ha ezen a napon egy Tibettel és a Buddhizmussal foglalkozó, ebben élő előadót is meghívunk.

Kérdés, jelentkezés: +36 70 323 5365 Eszternél

Belépőt nem tervezünk, viszont a terembérleti és járulékos költségekre személyenként 1000 forintos önköltségi, adományos hozzájárulást kérünk.

Milyen ünnepnap március 10.?

,,A tibeti felkelés napját, március 10-én tartják.Ilyenkor az 1959-es tibeti felkelésre emlékeznek, amikor Kína tibeti jelenléte ellen tiltakoztak. A felkelés sikertelensége rögtön maga után vonta a tibeti függetlenségi mozgalom elleni erőteljes fellépést és a dalai láma száműzetésbe vonulását, elrepülését.

A tibeti felkelés napján elsősorban azok a szervezetek és magánemberek emlékeznek meg, akik támogatják Tibet függetlenedését. Közéjük tartozik a Szabad Tibet Hallgatói, és ezen az évfordulón gyakran bocsát ki nyilatkozatot a dalai láma. A tibeti függetlenségi szervezetek gyakran szerveznek március 10-én tüntetést vagy felvonulást, hogy felhívják a figyelmet Tibet helyzetére.

2008-ban a március 10-i tüntetések – amit a buddhista szerzetesek vezettek – indították el Lhászában a 2008-as zavargásokat.,,

Előadók:

10:00 - Bárány Sándor, Nemzetközileg is elismert Metafizikai Akadémia tanára, Újedicinás szemléletű Természetgyógyász

Ebédszünet

14:00 - Jankovics Tibor buddhista tanító, a magyarországi Tibetet Segítő társaság egyik alapítója, 1,5 évet élt Dharamsalában, az emigráns tibetiek központjában, sokszor járt Tibetben, és tibeti kultúrkörnyezethez tartozó államokban, 6 évig a Bay Area Friends of Tibet elnökségi tagja volt.

Bevezetés a tibeti történelembe és kultúrába

Diavetítéssel színesítve betekintést nyújtunk a tibetiek életébe, kultúrájukba, szokásaikba és történelmükbe.

Kérlek Benneteket, küldjétek tovább ezt a meghívót minden kedves barátotoknak, ismerősötöknek.

Szeretettel várunk Benneteket!

Kérdés, jelentkezés: +36 70 323 5365, Eszternél

www.vitaldiet.hu
www.syriusunio.hu

Csodaszép napot kívánunk!

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél