Spiritusz Klub - Farkas Erzsébet

2012. április 6. PÉNTEK 19:00 óra

Téma: Lakik bennünk egy kisgyerek, akit megsebeztek, elutasítottak...

Gyermekkori sérülések, stresszek, érzelmi blokkok oldása. A magyar "ho'oponopono" módszer.
A Hawaii szigetek ősi sámán gyógyítását a nyugati kultura akarattá butította, sőt alapvető félreértések kísérik térhódítását. Pedig igazán hatékony lélekmentés lehet az eredeti rituálé, melyet -a tömegkommunikáció hiányában, bármily hihetetlen- a magyar táltosok ugyanúgy használtak.

Neale Donald W. – A szeretetről

A szüleid arra tanítottak, hogy a szeretet feltételekhez kötődik. Nemegyszer keményen érzékelted e feltételeket, és ezt a tapasztalatot veszed alapul, minden kapcsolatodban, mely a szeretetre épül.
És ezt a tapasztalatot vetíted ki Rám.
Ebből a tapasztalatból vonod le a következtetéseket Rólam. E kereteken belül építed fel az igazságodat is.
- Isten, szerető Isten – mondod, de ha megszeged a parancsait, akkor soha véget nem érő számkivetettséggel és örökkévaló elkárhozással bünteti.
Hát nem megtapasztaltad a szüleid neheztelését? Hát nem ismered a fájdalmat, amikor kárhoztattak ezért vagy amazért? Hogyan is tudnád hát elképzelni, hogy Én másmilyen Vagyok?
Bizony, elfelejtetted, milyen feltétel nélkül szeretni. Nem emlékszel Isten szeretetének élményére. Megpróbálod tehát elképzelni, milyennek kellene lennie Isten szeretetének, arra alapozva, hogy milyennek látod a szeretetet a világban.
Istenre vetíted a „szülő” szerepét, és előhozakodsz egy olyan Istennel, aki bíráskodik, jutalmaz vagy büntet, attól függően, milyennek ítéli a tetteidet. Ez azonban végletesen leegyszerűsített és hamis kép Istenről, mely kizárólag a képzeletedben, a közös képzeletetekben létezik, és semmi köze ahhoz, Aki Vagyok.

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél