Spiritusz Klub

Farkas Erzsébet
2013. november 8. PÉNTEK 19:00 óra
Téma: Miért éppen Őt szeretem...
Aki ismeri a Rezonancia törvényét sejti, mi több tudja, hogy amikor és akivel szerelembe esünk az nem egy estleges, véletlen, vagy netán a mi akaratunktól befolyásolt esemény.
Megtanultunk valahogy élni - nem rajtunk múlott semmiképp, hogy hogyan.
Ezek az életstratégiák (nem)működnek felnőtt életünkben úgy-ahogy, és nem értjük hol a baj. Aztán kapunk egy társat, egetverő szerelmet és reménykedünk, hogy vele végre, eljön a boldogság.
Pedig "csak" a fejlődési utamhoz kaptam társat - s rajtam múlik, hogy a dologból gát lesz vagy inspiráció. Vele leszünk boldogok, vagy nélküle kell élnünk tovább?
Ám, ha megértjük a kihívás lényegét, akkor meglepetve tapasztaljuk, hogy akár vele, akár nélküle - igazából miatta leszünk és lehetünk végül boldogok. De csak akkor, ha képesek vagyunk jól szeretni, őt és magunk.
Mert a szeretetet tanulni kell... néha egy életen át.
Neale Donald W. – A szeretetről
A szüleid arra tanítottak, hogy a szeretet feltételekhez kötődik. Nemegyszer keményen érzékelted e feltételeket, és ezt a tapasztalatot veszed alapul, minden kapcsolatodban, mely a szeretetre épül.
És ezt a tapasztalatot vetíted ki Rám.
Ebből a tapasztalatból vonod le a következtetéseket Rólam. E kereteken belül építed fel az igazságodat is.
- Isten, szerető Isten – mondod, de ha megszeged a parancsait, akkor soha véget nem érő számkivetettséggel és örökkévaló elkárhozással bünteti.
Hát nem megtapasztaltad a szüleid neheztelését? Hát nem ismered a fájdalmat, amikor kárhoztattak ezért vagy amazért? Hogyan is tudnád hát elképzelni, hogy Én másmilyen Vagyok?
Bizony, elfelejtetted, milyen feltétel nélkül szeretni. Nem emlékszel Isten szeretetének élményére. Megpróbálod tehát elképzelni, milyennek kellene lennie Isten szeretetének, arra alapozva, hogy milyennek látod a szeretetet a világban.
Istenre vetíted a „szülő” szerepét, és előhozakodsz egy olyan Istennel, aki bíráskodik, jutalmaz vagy büntet, attól függően, milyennek ítéli a tetteidet. Ez azonban végletesen leegyszerűsített és hamis kép Istenről, mely kizárólag a képzeletedben, a közös képzeletetekben létezik, és semmi köze ahhoz, Aki Vagyok

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél